Depășim pandemia cu bine. Regulile pe care le respectăm la Centrul Medical Invent.

Încă din primele luni de pandemie, ne-am reorganizat activitatea, pentru siguranța pacienților și a colegilor noștri. Ne-am asumat reguli și circuite noi, pe care le urmăm exigent zi după zi și le vom păstra până ce pericolul va trece.
Iată măsurile adoptate, în acord cu recomandările autorităților:

PROGRAMĂRI

 • Pentru a gestiona corect fluxul de pacienți, consultațiile și procedurile au loc doar cu programare prealabilă, realizată telefonic la 0332 800 081 sau pe site.
 • Evităm aglomerația din sala de așteptare, programând un număr limitat de pacienți în același timp.
 • Îi sfătuim pe pacienții noștri să vină neînsoțiți, cu excepția situațiilor în care prezența unei alte persoane este absolut necesară.

Fluxul pacienților este direcționat pe culoare separate de intrare și ieșire, pentru o interacțiune minimă.

TRIAJ

 • Fiecare pacient completează un chestionar de evaluare a riscului de contaminare cu SARS COV-2, înainte de a beneficia de serviciul medical.
 • Măsurăm temperatura corporală a fiecărui pacient și evaluăm existența simptomelor de infecție respiratorie în momentul vizitei.

O temperatură corporală care depășește 37.3°C reprezintă un semnal de alarmă, alături de alte simptome declarate în chestionar sau evaluate obiectiv.

MĂSURI DE PROTECȚIE

 • Ne asigurăm că fiecare pacient care ne vizitează poartă masca de protecție medicală, așezată corect deasupra gurii și a nasului, pe toată durata prezenței sale în centru.
 • Fiecare pacient este rugat să folosească rezervoarele cu dezinfectant pe bază de alcool pentru igiena mâinilor.
  Dezinfectarea este necesară înainte de intrarea în cabinetele medicale.
 • Folosim covoare dezinfectante și îi rugăm pe pacienți să își acopere încălțămintea de stradă folosind dispenserul automat aflat la intrarea în centru.
 • Avem grijă ca persoanele aflate în sala de așteptare să respecte distanțarea socială de cel puțin 1,5 m.
 • Fiecare membru al echipei medicale folosește echipament de protecție și urmează protocoale stricte de echipare, dezechipare și dezinfectare la începutul, în timpul și la finalul zilei de lucru.

Suntem siguri că știi deja o mare parte dintre aceste reguli și îți mulțumim că îți aduci contribuția, în timp ce ai grijă și de sănătatea ta.

DEZINFECTARE

 • Curățăm, dezinfectăm și aerisim cabinetele și sălile de proceduri medicale și scaunul/canapeaua de consultație după fiecare pacient.
 • Dezinfectăm și aerisim sala de așteptare, de mai multe ori pe zi.
 • Dezinfectăm frecvent de-a lungul zilei suprafețele comune, atinse des (clanțele ușilor, mobilierul, instrumentele de scris ș.a.) și grupurile sanitare.
 • La finalul programului, după toate procedurile de dezinfecție cu biocide, folosim lămpi UV.
 • Avem circuite speciale pentru sterilizarea materialelor reutilizabile și proceduri stricte pentru deșeurile medicale și echipamentele de protecție folosite.

De asemenea, urmăm precauții și reguli în plus pentru două dintre specializările noastre – ORL și Stomatologie, cu un potențial infecțios mai mare.

Conform ghidului special de practică al Ministerului Sănătății, personalul nostru medical din sfera ORL poartă echipament medical complet: mască FFP3, halat, protecție încălțăminte, mănuși, ochelari de protecție și vizieră pe durata examinărilor.
În timpul intervențiilor chirurgicale sau al tratamentelor generatoare de aerosoli, medicii folosesc protecție suplimentară.

Înainte și după procedurile stomatologice, pacienții primesc o soluție de apă oxigenată și clorhexidină, pentru a-și clăti gura timp de 60 de secunde.
Folosim instrumentar rotativ steril, evităm detartrajul cu ultrasunete și luăm măsuri pentru a limita proiecția picăturilor de salivă și formarea aerosolilor.
După orice procedură care presupune aerosoli, aerisim cabinetul timp de 15 minute înainte de a primi un nou pacient.

Bineînțeles, lista protocoalelor medicale este mai amănunțită și mai tehnică, însă am încercat să surprindem esențialul despre eforturile pe care le facem împreună pentru siguranță.

Suntem și rămânem mereu alături, dacă ai întrebări.


Sănătatea ta contează

Programează o consultație acum.
Sună la +4 0332 800 081
sau completează formularul de mai jos.

Leave this field blank
*Te vom suna pentru confirmare.